Patzer hat geschrieben:mein gott, bisch du e sissi....
a propos sissi..dr joggeligool getraut sich wäge däm fred nit mol me kochti eier z ässe
Joggeligool hat geschrieben:merci für de tipp , han grat welle zum zmitag spiegeleier mache aber mini eier hends datum vom 2, 12, no druf ka.. ha mi den nüm getraut die zmache.. ha den das mit em glas probiert die schwüme nonig
e tipp: erhitzti salmonelle sin toti salmonelle
baslerstab hat geschrieben:fraue hän eifach s'fuessballgen nit. drzue kunnt, dass ihne ihri oberflächlichkeit in allne läbenslage im wäg stoht. d'optik und s'boortmoonee mien stimme, denn isch alles andere sekundär. de kasch se vrarsche, demietige und prügle - sy sinn z'friede und vrteidige di immer und überall!
salegh hat geschrieben:sit die modefiiiz und die metrosexuelle flachzangene in usgang bzw. ins stadion derfe goht die welt dr bach ab!
seth hat geschrieben:
e tipp: erhitzti salmonelle sin toti salmonelle
wenn si durekocht wärde jo, aber duet me e spiegelei koche? salmonelle stärbe erst so bi 10 minute uf 70 grad. jetzt miss mol d temperatur bimene spiegelei im eigääl.... vilicht 50 grad.
Rey hat geschrieben:wenn si durekocht wärde jo, aber duet me e spiegelei koche? salmonelle stärbe erst so bi 10 minute uf 70 grad. jetzt miss mol d temperatur bimene spiegelei im eigääl.... vilicht 50 grad.
d'oh
ich due immer dr deggel druff und ha gmeint das kocht si duure
komisch, i ha scho x mol 1monat alti spiegeleier so gmacht und no gar nie öppis gmerkt..
baslerstab hat geschrieben:fraue hän eifach s'fuessballgen nit. drzue kunnt, dass ihne ihri oberflächlichkeit in allne läbenslage im wäg stoht. d'optik und s'boortmoonee mien stimme, denn isch alles andere sekundär. de kasch se vrarsche, demietige und prügle - sy sinn z'friede und vrteidige di immer und überall!
salegh hat geschrieben:sit die modefiiiz und die metrosexuelle flachzangene in usgang bzw. ins stadion derfe goht die welt dr bach ab!
ja ebe i glaub die sin alli druff.. mi ex het überhaupt nie es spiegelei gässe und wenn, denn nur uf beidene site brote.. verstandi überhaupt nid, s beschti isch scho s flüssige eigäl !!
Doug:"Arthur, dein Toast brennt an"
Arthur:"Das weiss ich selbst...!!!"
alti eier mien nit zwangsläufig salmonelle enthalte. si könne, mien aber nit. und denn kunnts au no ufd mängi und di körperliche zuestand druff a. vilicht merksch du no nüt, während dini grossmueter scho dr löffel abge hätt.
"durekoche" kasch e spiegelei nit, au nit mit deckel. bimene spiegelei isch s eigääl jo normalerwiis no flüssig und ab 60 grad würd s eigääl grinne, fescht wärde...
Joggeligool hat geschrieben:ich iss jetz lieber lachs mit Foia gras isch feiner das ganze het mir dr apetit versaut mit de eier
nach däm fred verstand y das absolut
y bi mir nachem rey sinere antwort au nüm so sicher öb y mini eier no söll ässe
baslerstab hat geschrieben:fraue hän eifach s'fuessballgen nit. drzue kunnt, dass ihne ihri oberflächlichkeit in allne läbenslage im wäg stoht. d'optik und s'boortmoonee mien stimme, denn isch alles andere sekundär. de kasch se vrarsche, demietige und prügle - sy sinn z'friede und vrteidige di immer und überall!
salegh hat geschrieben:sit die modefiiiz und die metrosexuelle flachzangene in usgang bzw. ins stadion derfe goht die welt dr bach ab!
Eier, die man im Detailhandel kauft und umgehend in den Kühlschrank legt, kann man ohne weiteres ein paar wenige Tage für zum Rohessen gebrauchen. Wichtig: Viele Salmonellen und andere Bakterien befinden sich auf der Schale. Eier waschen ist da noch recht sinnvoll, vor allem, wenn man sie aufschlägt und trennt (und dabei das Eiweiss über die Schale tropft). Auf vielen Bauernhöfen gibt es sogenannte 24-Stunden-Eier. Die sind garantiert frisch, kosten aber ein paar Rappen mehr. Für alte Leute, Schwangere und Kinder würde ich auf keinen Fall rohe Eier nehmen sondern immer zu pasteurisierten Produkten aus dem Tetra-Pack zurückgreifen (gibts im Detailhandel). Wenns uns einmal vergiftet, Pech gehabt und Schwamm drüber, aber bei den Risikogruppen kanns echt gefährlich werden. Ach ja, zum Umrechnen der pasteurisierten Eier: 1 Eigelb = 20gr / 1 Eiweiss = 30gr.
Für gekochte Eier kann man übrigens das Haltbarkeitsdatum gut etwas überschreiten. Wenn sie faul sind, stinken sie sowieso so zum Himmel, dass sie niemand mehr isst. Ach ja, lustig sind noch die sogenannten "Stroheier", wenn man die Aufschlägt siehts aus, als ob ein Alien geschlüpft ist. :-)
Eine Diskussion ist unmöglich mit jemandem, der vorgibt, die Wahrheit nicht zu suchen, sondern schon zu besitzen.
Spirit of St. Jakob hat geschrieben: Für alte Leute, Schwangere und Kinder würde ich auf keinen Fall rohe Eier nehmen sondern immer zu pasteurisierten Produkten aus dem Tetra-Pack zurückgreifen (gibts im Detailhandel).
Wo findi denn die? Migros und Coop hänn se nid...
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*NEVER FORGET 02.06.2004. DIE WAHRE SCHANDE VON BASEL!*
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footbâle hat geschrieben:Solange die Eier in einem Glas Wasser am Boden bleiben (also NICHT "schwimmen") sind sie frisch und können roh gegessen werden.
Hab mal im Coop nach frischen Eiern gefragt (also frischer als die im Regal) für ein Tiramisu. Die Verkäuferin ist dann nach hinten gegangen und hat mir frische gebracht. Die haben teilweise im Coop (wohl auch Mirgos) relativ frische Eier an lager, stellen aber natürlich die etwas weniger frischen zuerst ins Regal.
Kimmie hat geschrieben:Hab mal im Coop nach frischen Eiern gefragt (also frischer als die im Regal) für ein Tiramisu. Die Verkäuferin ist dann nach hinten gegangen und hat mir frische gebracht. Die haben teilweise im Coop (wohl auch Mirgos) relativ frische Eier an lager, stellen aber natürlich die etwas weniger frischen zuerst ins Regal.
Das isch au e guete Tip, dueni emol probiere...
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