wär het mir gruefe?
ich bi jo do. ALSO, selbstverständlich ka me selber bier braue, ka leider dr youtube-link im gschäft nid aluege aber e so wies tönt wird dört mit konzentrat (sirup) braut, au us däne sirup ka me guet's bier mache, eifach nid wie in dr aleitig stoht mit zucker uffülle sondern mit malzextrakt.
am beschte isch du machsch emol e kurs, z.b. im
verein unser bier, oder luegsch bime erfahrene heimbrauer zue und machsch dir notize.
es empfiehlt sich au e guet's buech über s'bierbraue z'kaufe, z.b.:
hagen rudolf: heimbrauen: schritt für schritt zum eigenen bier
und wenn me den die ganzi sach emol im griff het:
hagen rudolf: heimbrauen für fortgeschrittene
dr materialufwand haltet sich am afang in gränze, für 20 liter bier brucht's e 30l pfanne, e gasbrenner, e lüterbottich (tönt gross, ka aber sehr eifach hergstellt werde) e gärfass und leeri fläsche, usserdäm no e spindle oder e refraktometer.
ich empfiehl d'zuetate bim
brauundrauchshop z'kaufe, das isch dr gröschti und billigschti shop in dr schwiiz, dört ka me au
ystiegerset kaufe, kunsch aber billiger wenn du dir die wirgligg benötigte einzelteil kaufsch.
do e bispiel für e
20 liter alag
un do mi
50 liter alag
die alage sin im forum
hobbybrauer.de em gröschte und beschte forum im dütschsprochige ruum beschriebe, in däm forum wird dir au als afänger ghulfe.
no froge, meldisch di bi mir