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Selfmade Burger

Verfasst: 24.09.2015, 12:14
von basler
Ha am Weekend wiedermol wölle Burger mache. I bi was koche ahgoht eigentlich rächt kreativ, aber wenns ums Burger mache goht blibts trotzdem immer bi 0815...

Het irgendöper Tipps, spezielli Saucene, oder was sust öbis wo mi könnt us mim kreative Loch hole? :cool:

P.S.: die übliche Kochsittene abklappere hani kei Lust will do zu 95% s gliche findsch...

Verfasst: 24.09.2015, 12:43
von joggeliwurst
für kreative Inputs kann ich dir Johnny wärmstens empfehlen, geile Siech, super Ässe (halt Johnny Style)...
[video=youtube;qCgEgboOCIE]https://www.youtube.com/watch?v=qCgEgboOCIE[/video]
[video=youtube;7O61loEGzFg]https://www.youtube.com/watch?v=7O61loEGzFg[/video]
[video=youtube;aRspjPZ8ua8]https://www.youtube.com/watch?v=aRspjPZ8ua8[/video]

Verfasst: 24.09.2015, 12:57
von whizzkid
basler hat geschrieben:Ha am Weekend wiedermol wölle Burger mache. I bi was koche ahgoht eigentlich rächt kreativ, aber wenns ums Burger mache goht blibts trotzdem immer bi 0815...

Het irgendöper Tipps, spezielli Saucene, oder was sust öbis wo mi könnt us mim kreative Loch hole? :cool:

P.S.: die übliche Kochsittene abklappere hani kei Lust will do zu 95% s gliche findsch...
Has selber das emol usprobiert und has gliebt.

zerscht s Fleisch natürlich selber zuebereite (die klassische Zuetate, Knoblauch, Pfeffer, Salz,...)
Khasch Burger-Buns oder no besser Ciabatta brötli verwende. Denn verwendisch e Balsamico-Creme (gits im Manor), Ruccola, s Fleisch druff und denn Büffelmozzarella. Isch extrem fein worde (find ich emel :) )

Verfasst: 24.09.2015, 13:46
von WickedFruit
Avocado
Zwiebel
Parmesan
FLEISCH!!!
Tomaten
Speck
Cocktailsauce

et violà

Scheiss uf Rucola, Hauptsach me hyped e Unkrut als deliziös in d Haut Cuisine ufe

Verfasst: 24.09.2015, 14:18
von whizzkid
Oh je die Döner-Cocktailsauce Generation isch umme.

Wer bezeichnet Ruccola als Haute cuisine? Me kha sich neuem au verschliesse.

Verfasst: 24.09.2015, 14:30
von WickedFruit
Jede wo öbbis uf sich haltet oder es au numme meint, muess Rucola in jeder beliebige Konstellation versueche z integriere. Das hanni drmit gmeint! Nid dass es nid schmeckt, aber dä Trend goht mir gsund ufe Sagg. Din Börger mag wohl schmegge, erinnert mich aber sehr stargg an Bio Burger us dr Rhyschänzli Buvette.

Ich hätt au Ketchup/Mayo chönne anschriibe, isch mir aber schlicht und eifach z miesam gsi... ;)

Dr kreativi "Prozäss" het mi aber druff brocht, dass e Currysauce durchus au passend si cha.

Verfasst: 24.09.2015, 14:49
von canon
s fleisch holi bim metzger, dues denn aber nid in d Pfanne sondern ufe grill. has lieber wenns nid riise fleisch bölle sin, eher chli dünner.
i nimm burger-brötli und no Ciabatta-brötli
zuetate eigentlich die klassische

Tomate (schön grossi)
salat
späck
zwibele
Chili
div. kääs (wenn s fleisch fascht guet isch mit ufe grill, damits no chli cha überem fleisch schmelze)

je nach däm ketchup, mayo, curry-sösli, BBC. chunt immer drufa uf was i luscht ha.

Verfasst: 24.09.2015, 15:02
von whizzkid
WickedFruit hat geschrieben:Jede wo öbbis uf sich haltet oder es au numme meint, muess Rucola in jeder beliebige Konstellation versueche z integriere. Das hanni drmit gmeint! Nid dass es nid schmeckt, aber dä Trend goht mir gsund ufe Sagg. Din Börger mag wohl schmegge, erinnert mich aber sehr stargg an Bio Burger us dr Rhyschänzli Buvette.

Ich hätt au Ketchup/Mayo chönne anschriibe, isch mir aber schlicht und eifach z miesam gsi... ;)

Dr kreativi "Prozäss" het mi aber druff brocht, dass e Currysauce durchus au passend si cha.
Isch mir ganz ehrlich no nie ufgfalle oder def. nid mini Absicht gsi :)

Uf alli Fäll isch dr Burger nid vo dr Rhyschänzli Buvette inspiriert .... sondern vom Union bi dr Dreirosebrug :D

Verfasst: 24.09.2015, 15:07
von kogokg
Am schwersten finde ich die Zubereitung der Hacktätschli. Werfe dabei immer etwa Worcestersauce bei, aber ohne Brot und Zwiebeln, wie es die Kochbücher vorschlagen. Fuhr damit bisher am besten. Etwas Tamilengewürz kann dabei auch nie schaden.

Weiss jemand, wo man anständige Buns herkriegt (ohne Prodega oder andere Gastroläden)? Finde die herkömmlihen ziemlisch schrottig, wickle sie deshalb hin und wieder in ein Dürüm-Fladenbrot.

Verfasst: 24.09.2015, 15:11
von Master
Meine Lieblings-Burger:

Burger-Brote vorgeschnitten.
Gruyere-Käsescheiben (z.B. aus der Migros, 10er-Pack)
Burger-Fleisch Blockhouse-Burger (6x125g)
Bauern-Speck
Chop Stick Sweet Chili Sauce
Pfeffer / Curry

Beide Brothälften mit Käse und Speck belegen und etwa 2min im Backofen bei ~200°C lassen, damit das Brot ein bisschen knusprig wird und der Käse schmilzt.
Würzen.
Burger-Fleisch vom Grill nehmen und auf Burger drauf.
Genug Sauce drauf.
-> geniessen :) :cool:

Verfasst: 24.09.2015, 15:19
von C1RCA
Am Wochenende ist in Zürich übrigens die Party "Burgers & HipHop" im Exil.
Ab 14:00 Uhr vor dem Club verschiedene Burger, und auch schon kleiner Partybetrieb.
Am Abend dann Afterparty..

Check Facebook --> Burgers & Hip Hop (ursprünglich von Berlin)

Falls du mal Inspiration holen willst für exotische Burger ;)

Verfasst: 24.09.2015, 15:53
von basler
whizzkid hat geschrieben:Has selber das emol usprobiert und has gliebt.

zerscht s Fleisch natürlich selber zuebereite (die klassische Zuetate, Knoblauch, Pfeffer, Salz,...)
Khasch Burger-Buns oder no besser Ciabatta brötli verwende. Denn verwendisch e Balsamico-Creme (gits im Manor), Ruccola, s Fleisch druff und denn Büffelmozzarella. Isch extrem fein worde (find ich emel :) )
spezielli variante woni sicher mol probiere wird! wobi mit mozzarella, ruccola und balsamico sicher ni e schiibe tomate passe würd :cool:

Verfasst: 24.09.2015, 15:59
von whizzkid
basler hat geschrieben:spezielli variante woni sicher mol probiere wird! wobi mit mozzarella, ruccola und balsamico sicher ni e schiibe tomate passe würd :cool:
Shit, jo natürlich ... d Schiibe Tomate hani vergesse.

Verfasst: 24.09.2015, 16:03
von Aficionado
kogokg hat geschrieben:Am schwersten finde ich die Zubereitung der Hacktätschli. Werfe dabei immer etwa Worcestersauce bei, aber ohne Brot und Zwiebeln, wie es die Kochbücher vorschlagen. Fuhr damit bisher am besten. Etwas Tamilengewürz kann dabei auch nie schaden.

Weiss jemand, wo man anständige Buns herkriegt (ohne Prodega oder andere Gastroläden)? Finde die herkömmlihen ziemlisch schrottig, wickle sie deshalb hin und wieder in ein Dürüm-Fladenbrot.
Ja, Worcestersauce und etwas Paniermehl in das Hackfleisch.
Und Rucola frisst bestenfalls ein Kaninchen.

Verfasst: 24.09.2015, 20:19
von John Doe
Isch halt Gschmaggssach. Wenns e richtig klassische Burger sy soll, denn nimmsch für s Dättschli Ghaggts (Rind und denn no öbbis mit Fett), Salz und Pffäffer. Alles andere kunnt denn druff, drunter und drnääbe. Hauptsach s gitt e Sauerei.

Wenns eher e Haggbroote im Bröötli soll sy, denn hett dr Jamie no e gueti Idee:

1 smallish red onion 50g bread crumbs 50g parmiggiano (or other hard cheese you like) origano and other herbs (depending on what you have/like) some chili (powder or fresh), ground cumin
mix all above in food processor and finely chop, add 500g ground beef and mix (by hand) - season with salt and pepper
form paddies and refrigerate until grill is ready. grill for about three minutes each side on high heat, then slap some cheese on top and move to medium heat until they are cooked to your liking.

Verfasst: 25.09.2015, 16:50
von tommasino
was ich generell empfehlen kann: burger am schluss noch mit einem spiegelei belegen :cool:

Verfasst: 25.09.2015, 17:20
von fixi
tommasino hat geschrieben:was ich generell empfehlen kann: burger am schluss noch mit einem spiegelei belegen :cool:
+1

Hatte das kürzlich in Paris. Göttlich!

Verfasst: 26.09.2015, 12:33
von basler
[ATTACH]21529[/ATTACH]

Fladebrot statt hamburgerbrot, feisch mit kääs grilliert, zunterst allioli us spanie druff gschmiirt, den tomate, abrötleti zwiible, späck, rucola, sälbergmachti avocadomayonnaise und denn no e spiegelei :cool:

Verfasst: 26.09.2015, 22:58
von John Doe
[ATTACH]21533[/ATTACH]
Rezept s. oben

Verfasst: 28.10.2015, 13:51
von Blutengel
tommasino hat geschrieben:was ich generell empfehlen kann: burger am schluss noch mit einem spiegelei belegen :cool:
Ha mol e Burger gha miteme Loch in dr Mitti und dört isch s Ei dine gsi. Das Teil wo dr Koch in dr Mitti usgestoche het isch obe druf gläge und den no e schön gschmolzeni Schibe käs drüber :)

Verfasst: 28.10.2015, 18:39
von Ignorant
scheiss auf burger. PULLED PORK. :p

Verfasst: 18.01.2016, 18:15
von Pascilicious
Ignorant hat geschrieben:scheiss auf burger. PULLED PORK. :p
Zwar etwas hipster mässig - aber ja, ist geil. Pulled Chicken auch top... Leider muss heutzutage jeder Zweite einen Burgerladen aufmachen... völlig uncool. Burger, der neue Döhner. Und dann so Ruccola, Balsamico, Mozzarella Scheisse.... sicher lecker Sandwich - aber hat mit Burger nix zu tun.

Verfasst: 18.01.2016, 18:29
von The_Dark_Knight
hot chilli sauce
olivenöl
knoblauch
gebratene zwiebel
limette
pfeffer
salz
chilli schotten

senf, ketchub und mayo sind so ziemlich die langweiligsten und unkreativsten saucen für burger, die ich kenne. absolutes NO GO bei einem guten Burger.

Verfasst: 18.01.2016, 18:53
von ellesse
Ignorant hat geschrieben:scheiss auf burger. PULLED PORK. :p
Wo gibts in Basel noch Pulled Pork, ausser im VoltaBräu? Bin süchtig danach, help! :)

Verfasst: 18.01.2016, 18:56
von joggeliwurst
ellesse hat geschrieben:Wo gibts in Basel noch Pulled Pork, ausser im VoltaBräu? Bin süchtig danach, help! :)
Zwar nid in Basel aber s'Restaurant Gartenstadt in Münchestei het e super Pulled Pork Burger!

Verfasst: 18.01.2016, 19:30
von ellesse
joggeliwurst hat geschrieben:Zwar nid in Basel aber s'Restaurant Gartenstadt in Münchestei het e super Pulled Pork Burger!
Merci! Wird usprobiert!

Bi all dene Amis in dr Regio wärs mol an dr Zyt, e southern BBQ Restaurant z'eröffne... i wär Stammgascht ;)

Verfasst: 18.01.2016, 19:36
von Käppelijoch
Mitere Teryaki- oder BBQ-Sauce wird's au geil. Vor allem aber tuesch s'Fleisch Dur dr eigeni Fleischwolf loh (Falls de eine hesch. Ich ha eine an mindre Kitchen Aid) und denn sofort verarbeite, denn wird's am Beachte. Ich mache immer miteme Stück Rindshuft.

D'Fleischmasse miteme Ei, Paniermähl, Gwürz und ganz wichtig: e scho ahdünschteti Ziibeli vermänge und denn zu Burger forme!

Verfasst: 19.01.2016, 10:56
von Pascilicious
Käppelijoch hat geschrieben: D'Fleischmasse miteme Ei, Paniermähl, Gwürz und ganz wichtig: e scho ahdünschteti Ziibeli vermänge und denn zu Burger forme!
Sorry, aber total fail! Ei und Paniermähl het nix imene Burger patty verlore! Was du machsch, isch e Frikadelle... klar, s schmeckt sicher guet, wot dr nit abspräche - aber das ghört nit dri.

Verfasst: 19.01.2016, 12:43
von Käppelijoch
Aha. gibt's eine Burger-Regel? Ei bindet sie Zutaten besser und macht den Burger komapkter.

Verfasst: 19.01.2016, 13:02
von Pascilicious
Käppelijoch hat geschrieben:Aha. gibt's eine Burger-Regel? Ei bindet sie Zutaten besser und macht den Burger komapkter.
Jep - das ist tatsächlich eine Burger Regel. Schon klar, mit der Bindung... aber du machst einfach eine Frikadelle... sorry, ist so. Burger patty besteht nur aus 100% Rindfleisch (wenn möglich Fettgehalt um 20%), wenig Salz und Pfeffer (falls überhaupt) - fertig! Das ist genauso, wie kein Rahm in Carbonara gehört...