Wie lang sinn Eier guet zum roh ässe?
Wie lang sinn Eier guet zum roh ässe?
Hoi zämme, frog mi das immer wieder wenn i eier kauf. Im Coop oder Migros sinn sie meischtens 3-4 Täg nachdäm sie gleggt worde sinn z'kaufe, dörfme sie denn no roh ässe oder isch das z'spoht? Haltbar sinn sie jo meischtens 20 bis sogar 30 Täg (lutt datum) aber zumm se roh ässe müenn sie jo ganz früsch si.
Weiss öbber genau wie alt Eier dörfe sie umm no roh konsumiert z'wärde es goht eigentlich drumm e Carbonara z'mache, denn sunscht hani si roh au unbedingt gärn...
Weiss öbber genau wie alt Eier dörfe sie umm no roh konsumiert z'wärde es goht eigentlich drumm e Carbonara z'mache, denn sunscht hani si roh au unbedingt gärn...
[CENTER]***************************IN MEMORIAM*************************
*NEVER FORGET 02.06.2004. DIE WAHRE SCHANDE VON BASEL!*
******************************************************************[/CENTER]
*NEVER FORGET 02.06.2004. DIE WAHRE SCHANDE VON BASEL!*
******************************************************************[/CENTER]
-
- Neuer Benutzer
- Beiträge: 7
- Registriert: 17.12.2007, 18:54
- Wohnort: Austria
- Fever Pitch
- Benutzer
- Beiträge: 65
- Registriert: 01.09.2007, 13:13
Bei deiner Carbonara würde ich die Eier ziemlich schnell (2-3 Tage) brauchen. Ob die Eier nicht mehr vertilgt werden können, merkst du schnell am grausamen Geruch! Roh essen birgt die Gefahr von Salmonellen! Eher abzuraten oder schnell verzehren.
Und sonst wünsche ich dir guet Besserung oder... n'guete!
Und sonst wünsche ich dir guet Besserung oder... n'guete!
Aber das isch fascht unnmöglich, Migros und Coop hänn geschter Eier verkauft mit Legedatum 18.12.Fever Pitch hat geschrieben:Bei deiner Carbonara würde ich die Eier ziemlich schnell (2-3 Tage) brauchen. Ob die Eier nicht mehr vertilgt werden können, merkst du schnell am grausamen Geruch! Roh essen birgt die Gefahr von Salmonellen! Eher abzuraten oder schnell verzehren.
Und sonst wünsche ich dir guet Besserung oder... n'guete!
Wo söll i denn Eier go hole für e Carbonara?
[CENTER]***************************IN MEMORIAM*************************
*NEVER FORGET 02.06.2004. DIE WAHRE SCHANDE VON BASEL!*
******************************************************************[/CENTER]
*NEVER FORGET 02.06.2004. DIE WAHRE SCHANDE VON BASEL!*
******************************************************************[/CENTER]
Merci, ha die Methode au kennt aber heisst das denn nid eifach dass d'Eier nid abgloffe sinn? Denn au nach 20 Tag gönn schwimme sie nid aber sinn sie denn wirklich no guet zum roh ässe oder nur zum kocht ässe? Denn kocht kame Eier problemlos verzerre au nach 20 Tag aber roh weiss i nid...footbâle hat geschrieben:Solange die Eier in einem Glas Wasser am Boden bleiben (also NICHT "schwimmen") sind sie frisch und können roh gegessen werden.
[CENTER]***************************IN MEMORIAM*************************
*NEVER FORGET 02.06.2004. DIE WAHRE SCHANDE VON BASEL!*
******************************************************************[/CENTER]
*NEVER FORGET 02.06.2004. DIE WAHRE SCHANDE VON BASEL!*
******************************************************************[/CENTER]
- IP-Lotto
- Erfahrener Benutzer
- Beiträge: 938
- Registriert: 06.12.2004, 19:55
- Wohnort: Wohnung: Ja, obschon wechselnd
Ich seh das nicht ganz so unproblematisch wie footbâle. Wenn's den Eiern im Wasser den Arsch lüpft, sind sie bereits seit einigen Tagen nicht mehr für den Rohverzehr geeignet.rotoloso hat geschrieben:Aber das isch fascht unnmöglich, Migros und Coop hänn geschter Eier verkauft mit Legedatum 18.12.
Wo söll i denn Eier go hole für e Carbonara?
Aber frische Eier (bis 14 Tage alt), die KÜHL GELAGERT wurden, sollten für gesunde Erwachsene verträglich sein. Die Einzelnen im Korb auf der Theke beim Käslädeli sehen zwar hübsch aus, sind aber nicht empfehlenswert, da es den Durchfallböcken bei der Temperatur über der Vitrinenbeleuchtung vögeliwohl ist.
Falls du auf Nummer sicher gehen willst oder Gäste jenseits des Grippeimpfungsalters verköstigst, gibts im Migros beim Angge und Schlagrahm pasteurisierte Eier (Eigelb, Eiweiss und Vollei) im Tetrapack.
"Ich muss heute wieder einen Glückstag haben. Polizisten sind das Beste, was ich kenne - gleich nach Rhabarbergrütze."
P.V.R.P.E. Langstrumpf
P.V.R.P.E. Langstrumpf
I stell d'Froog anderscht. Würdet Ihr hütt Eier für e Carbonara (also roh) benutze wo als Legedatum 24.12. hänn? Sie wärde sytt vorgeschter also 27.12. im Küehlschrank glageret.
[CENTER]***************************IN MEMORIAM*************************
*NEVER FORGET 02.06.2004. DIE WAHRE SCHANDE VON BASEL!*
******************************************************************[/CENTER]
*NEVER FORGET 02.06.2004. DIE WAHRE SCHANDE VON BASEL!*
******************************************************************[/CENTER]
- seth
- Erfahrener Benutzer
- Beiträge: 1377
- Registriert: 27.07.2006, 16:57
- Wohnort: Bern/D4, frog di duure
yep, definitiv!rotoloso hat geschrieben:I stell d'Froog anderscht. Würdet Ihr hütt Eier für e Carbonara (also roh) benutze wo als Legedatum 24.12. hänn? Sie wärde sytt vorgeschter also 27.12. im Küehlschrank glageret.
baslerstab hat geschrieben:fraue hän eifach s'fuessballgen nit. drzue kunnt, dass ihne ihri oberflächlichkeit in allne läbenslage im wäg stoht. d'optik und s'boortmoonee mien stimme, denn isch alles andere sekundär. de kasch se vrarsche, demietige und prügle - sy sinn z'friede und vrteidige di immer und überall!
salegh hat geschrieben:sit die modefiiiz und die metrosexuelle flachzangene in usgang bzw. ins stadion derfe goht die welt dr bach ab!
- Joggeligool
- Erfahrener Benutzer
- Beiträge: 2473
- Registriert: 12.11.2006, 05:03
- Wohnort: Basel
ScoUtd hat geschrieben:ich würde
Patzer hat geschrieben:dängg....
seth hat geschrieben:yep, definitiv!
Und wieso sindr alli eso sicher? Wievil Täg isch d'Gränze?Kawa hat geschrieben:DU kannst![]()
[CENTER]***************************IN MEMORIAM*************************
*NEVER FORGET 02.06.2004. DIE WAHRE SCHANDE VON BASEL!*
******************************************************************[/CENTER]
*NEVER FORGET 02.06.2004. DIE WAHRE SCHANDE VON BASEL!*
******************************************************************[/CENTER]
-
- Neuer Benutzer
- Beiträge: 7
- Registriert: 17.12.2007, 18:54
- Wohnort: Austria
Wo findi Eier wo früscher sinn als 2-3 Täg??Papaya1893 hat geschrieben:warum holst du dir nicht frische Eier, wenn du dir nicht sicher bist?
[CENTER]***************************IN MEMORIAM*************************
*NEVER FORGET 02.06.2004. DIE WAHRE SCHANDE VON BASEL!*
******************************************************************[/CENTER]
*NEVER FORGET 02.06.2004. DIE WAHRE SCHANDE VON BASEL!*
******************************************************************[/CENTER]
-
- Neuer Benutzer
- Beiträge: 7
- Registriert: 17.12.2007, 18:54
- Wohnort: Austria
Die Salmonellose-Seuchenlage beim Schweizer Gefügel ist gemäss dem Tierseuchenmeldesystem des Bundesamtes für Veterinärwesen nicht grad gravierend.
http://www.bvet.admin.ch/tsmd
http://www.bvet.admin.ch/tsmd
- IP-Lotto
- Erfahrener Benutzer
- Beiträge: 938
- Registriert: 06.12.2004, 19:55
- Wohnort: Wohnung: Ja, obschon wechselnd
Kuum neume. Früscher als die wo de hesch, goht jo kuum. Y würd sen ässe, im Wüsse, dass immer e Risiko bestoht (döftisch jo nümm uf d Stross sunscht).rotoloso hat geschrieben:Wo findi Eier wo früscher sinn als 2-3 Täg??
Uf kai Fall ufftische dörfsch rohi Eier:
- Schwangere
- alte, aagschlagene Lüt
- glaine Binggis (wenn öbber, wo numme 12kg het, ärnschthaft dr Schysser griegt, isches einiges gföhrliger als für Lüt mit eme aaständige Kampfgwicht.)
"Ich muss heute wieder einen Glückstag haben. Polizisten sind das Beste, was ich kenne - gleich nach Rhabarbergrütze."
P.V.R.P.E. Langstrumpf
P.V.R.P.E. Langstrumpf
Ok, das Problem hani zumindescht nidIP-Lotto hat geschrieben:(wenn öbber, wo numme 12kg het, ärnschthaft dr Schysser griegt, isches einiges gföhrliger als für Lüt mit eme aaständige Kampfgwicht.)

[CENTER]***************************IN MEMORIAM*************************
*NEVER FORGET 02.06.2004. DIE WAHRE SCHANDE VON BASEL!*
******************************************************************[/CENTER]
*NEVER FORGET 02.06.2004. DIE WAHRE SCHANDE VON BASEL!*
******************************************************************[/CENTER]
- seth
- Erfahrener Benutzer
- Beiträge: 1377
- Registriert: 27.07.2006, 16:57
- Wohnort: Bern/D4, frog di duure
kei ahnig wägs dr gränze, aber dini eier sin für normali lüt (wie vom ip-lotte beschriibe) relativ unbedänklich. jedi mayo, tiramisu usw. wird jo eso gmacht..wenn se no früscher willsch muesch scho fascht d händ unters huen halte und warte bis eins uuseplumpstrotoloso hat geschrieben:Und wieso sindr alli eso sicher? Wievil Täg isch d'Gränze?

ych ha mol als kleine binggi salmonelle gha und has uf jede fall überläbt..
baslerstab hat geschrieben:fraue hän eifach s'fuessballgen nit. drzue kunnt, dass ihne ihri oberflächlichkeit in allne läbenslage im wäg stoht. d'optik und s'boortmoonee mien stimme, denn isch alles andere sekundär. de kasch se vrarsche, demietige und prügle - sy sinn z'friede und vrteidige di immer und überall!
salegh hat geschrieben:sit die modefiiiz und die metrosexuelle flachzangene in usgang bzw. ins stadion derfe goht die welt dr bach ab!
stimmt nicht ganz. wenn das ei oben aufschwimmt, weisst du lediglich, dass das ei schon ziemlich alt ist. wenns untergeht weisst du aber nicht, dass es noch ganz frisch ist, da die eier selbst nach ein - zwei wochen und mehr oft noch eine so kleine luftkammer haben, dass sie untergehen.footbâle hat geschrieben:Solange die Eier in einem Glas Wasser am Boden bleiben (also NICHT "schwimmen") sind sie frisch und können roh gegessen werden.
andere möglichkeit um die frische von eiern zu prüfen: aufschlagen, liegt das ei flach ist es nicht mehr frisch, je höher die wölbung desto frischer ist es. sind aber natürlich erfahrungswerte.