
Wie lange hält sich ein Weisswein?
- Exilbasler04
- Erfahrener Benutzer
- Beiträge: 196
- Registriert: 13.07.2006, 11:20
Wie lange hält sich ein Weisswein?
Frog... wie lange kann ein Weisswein bei Zimmertemp. gelagert werden bevor Essig draus wurde? 

Nai!
- kreuzritter
- Erfahrener Benutzer
- Beiträge: 253
- Registriert: 04.08.2006, 18:48
- Wohnort: Gundeldinger Hundezwinger
- Exilbasler04
- Erfahrener Benutzer
- Beiträge: 196
- Registriert: 13.07.2006, 11:20
Also wenn's e Cordon Charlemagne isch, kasch en problemlos > 10 Joor loh lieg, wenn's e Châteaux d'Yquem isch, denn kasch spielend nomol >10 derzue gäh, wenn's e Bielersee Wysse isch, luegsch das en innert 2 Joor exekutiert hesch.
Wobi d'Zimmertemperatur nidd wäsentlich zum alterte biitreit, wichtig isch, dass d'Temperatur, wo dr Wy glagert wird, möglichscht konschtant isch.
Wobi d'Zimmertemperatur nidd wäsentlich zum alterte biitreit, wichtig isch, dass d'Temperatur, wo dr Wy glagert wird, möglichscht konschtant isch.
- kreuzritter
- Erfahrener Benutzer
- Beiträge: 253
- Registriert: 04.08.2006, 18:48
- Wohnort: Gundeldinger Hundezwinger
wohlbemerk dass me e château d'Yquem sicherlich nit eifach eso dringgtazoui hat geschrieben:Also wenn's e Cordon Charlemagne isch, kasch en problemlos > 10 Joor loh lieg, wenn's e Châteaux d'Yquem isch, denn kasch spielend nomol >10 derzue gäh, wenn's e Bielersee Wysse isch, luegsch das en innert 2 Joor exekutiert hesch.
Wobi d'Zimmertemperatur nidd wäsentlich zum alterte biitreit, wichtig isch, dass d'Temperatur, wo dr Wy glagert wird, möglichscht konschtant isch.

dä gniesst me mit digge kollege/fründe...dasch e edelels dröpfli siesswyy!!
wenn du e pryswärte coop-wyy (was nit immer billig heisst) kaufsch, kasch dä nit unbedingt soo lang lagere!
die meischte guete franzose kame sicherlig e paar joohr by ca. 17grad zimmertemperatur lagere!
wie dr Dannemann gseit het, het e wysswyy kei Gerbstoffe wie Tannin dinne..also wärde sie schnell "Essig"

dr spanischi Vermentino us madeira kasch logger bis 2010 lagere!
zem wohl!

Bindeglied von Ironie, Sarkasmus und Zynik
- Exilbasler04
- Erfahrener Benutzer
- Beiträge: 196
- Registriert: 13.07.2006, 11:20
Frog nebebi: Wiso chunnt dr SPANISCHI Vermentino vo Madeira (Portugal)?kreuzritter hat geschrieben:wohlbemerk dass me e château d'Yquem sicherlich nit eifach eso dringgt
dä gniesst me mit digge kollege/fründe...dasch e edelels dröpfli siesswyy!!
wenn du e pryswärte coop-wyy (was nit immer billig heisst) kaufsch, kasch dä nit unbedingt soo lang lagere!
die meischte guete franzose kame sicherlig e paar joohr by ca. 17grad zimmertemperatur lagere!
wie dr Dannemann gseit het, het e wysswyy kei Gerbstoffe wie Tannin dinne..also wärde sie schnell "Essig"
dr spanischi Vermentino us madeira kasch logger bis 2010 lagere!
zem wohl!![]()

Ich dringg au e Cordon Charlemagne nur mit guete KollegInne, oder am liebschte mit minnere Gumsle. S'zweite hesch am maischte dervokreuzritter hat geschrieben:wohlbemerk dass me e château d'Yquem sicherlich nit eifach eso dringgt
dä gniesst me mit digge kollege/fründe...dasch e edelels dröpfli siesswyy!!
zem wohl!![]()
