Dr Sändwich-Thread
Verfasst: 17.11.2008, 12:25
Hallo Gourmet-Fründe
I ha mol wölle wüsse, wie bi Euch s „beschte Sändwich wo gitz“ usseht, natürlich sälbergmacht.
Welles Brot eignet sich am beschte?
Was ghört dri? Was uf kei Fall?
Saucetipps?
Sunnschtigi Vorschläg/Geheimtipps?
Also los, lönd mol paar Tipps fahre!
************************************
I fass (wieder-) emol zämme:
Brot:
fiirobebrot usem grellinger
baguette
chabatabrot
silserbrot
pain paillasse rustique vom sutter
e art baguette mitere sehr knuschprige rinde (au usem grellinger)
zwirbelbrot
Toasted Brot
ruchbrot
zopf
Inhalt:
Roast Beef
Knoblauchgurken
frischkäs
fritierti zuchini mit salbeischinke
tröcknetitomate
zwieble
salat
die kleine gürkli
kääs
schinke
poulet
tomate
chorrizo
Bel Paese-Chääs
gröschteti Ziebele
bixe thon
dütschi essiggurke (lycht siesslig)
Sauce:
Meerettichschaum (der süsslich-herbe, imene sone "kächeli" mitere plastikfolie, joooo nit dä us dr Tube!)
Zu Lachs: Honig mit sänf und bizi dill (mische) was zum Geier isch dill?? > Dill isch sone Krut irgendwas
knoblaukäsemayonaise (eifach die drei zuetate mienand vermische)
Marmite (Offizieller Geheimtipp)
cocktail scharf gewürzt
senfmayomischung, auch gewürzt
mayo mit fein geraffelten essiggurken vermischen (selbstgemachte tartare-sauce)
Eier kochen, fein schneiden, essig gurken (oliven) ebenfalls fein schneiden, mit mayo mischen (Pumba Basic)
Vegemite (?)
Pista (scharf)
Chalula (au scharf, kame übrigens nit nur für Sändwich bruche)
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5-Sterne Offtopic Supersändwichs:
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"jokers submarine"
pariserbrot der länge nach aufschneiden und schon geht's los.
1. schicht: butter
2. schicht: blätter kopfsalat
3. schicht: beinschinken
4. schicht: emmentalerkäse
5. schicht: zwiebelringe
6. schicht: tomaten- und essiggurken
7. schicht: hart gekochte eier
8. schicht: spargelspitzen
mit mayonaise je nach gousteau abschmecken.
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Riesespächt's "Le Random"
I nimm au e Pariser als Grundlag, s muess aber e Breits si, nit sone Dünnschiss.
1. schicht: e chli butter
2. schicht: e chli Mayonnaise
3. schicht: Gwürz
4. schicht: Salat
5. schicht: Poulet (i hol mr e Halbs und nimms usenand)
6. schicht: E Tomateschnitz
Irgendwo drzwüsche no meh Mayonnaise.
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"The Rough Zwribel" vom Rough
Zwirbel oder irgendein Rusticobrot:
1. Tartarsauce
2. Roastbeef
3. Salat
4. Gurkenscheiben
5. Zwiebelringe
6. Kapern
7. Tartarsauce
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"S' Smille-Boxerli" vom Auslandbasler
1. irgend ein nicht zu hartes brot, gerne mit etwas käse obendrauf.
2. sauce, cocktail scharf gewürzt oder senfmayomischung, auch gewürzt.
3. jamon serrano/jamon iberico (oder ein dünn geschnittenes puletbrüschtli)
4. käse rezent aber nicht zuuu scharf, zum beispiel parmesan, provolone oder einen bergkäse, dünn geschnitten.
5. etwas gurken, chirat natürlich.
wichtig sind aber die gewürze, mit der die saucen verbessert werden. es geht nichts über ein scharfes sandwich, sambal oelek, chilli getrocknet oder schoten, rustica von oswald, usw.
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"Dr krummi Aal" vo dr Rhykurve
1. Halbs Pariserbrot ufschnyde und mitere nid zu dicke schicht butter bestryche
2. E Büchse Thon (nid grad de billigschti - dä in de rote dose us em migros, oder dä us de orange dose usem dütsche (oder im coop gits dä gläb au) ufmache und in e schüssle tue
3. fyyn ghackti zwibele dezue gäh (aber gnueg)
4. fyyn gschnitteni baby essiggürgli dezue gäh
5. gwürz (salz, pfäffer, paprika (!) und es bitz salatgwürzmischig usem migros)
6. e aaständigi mänig mayonaise dezue gäh und das ganze schön underenander mische (aber e so dass es nid grad es thonmousse git)
7. Halbs mit Buttter bestrichenes Pariserbrot näh mit Yysbargsalat und ere dünne schicht kääs uslege (wenn möglig e würzige - im notfall duets au schyblettekääs) uslege und denn soviel wie dry passt vo de vorbereitete thonmischig dezue gäh
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Dannemann's "Bacon Dream"
e brot nä vo nid grad ufweicht, e rustica oder so.
1.brot mit sänf und krütterbutter beschmiire
2. gwürz druf paprikapulfer, chili, gärn no bizi currymischig (nid zviel)
3. zwiebele, gschnitteni gurke
4.späck in dr pfane abrödle (nid zu knusprig) und ufs brot
5.parmesan huchdünn schniede und uf e späck. (nid so griebene parmesan das isch sch*) (Anmerkung d. Redaktion: Scheisse meint er)
6.nomol bizi krütterbutter und deckel druf
wär will ka die zwei brothälftene biz knusprig brötle in dr pfanne mit biz oliveöl
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Dr "Griechisch Schaffhuser" vo dr Bierkurve SH
1. Brot egal, z.B. Pariserbrot
2. Feta-Käse
3. Salatgurke
4. Tomate
5. Zwiebeln
6. Oliven
7. Thon (falls gewünscht)
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I ha mol wölle wüsse, wie bi Euch s „beschte Sändwich wo gitz“ usseht, natürlich sälbergmacht.
Welles Brot eignet sich am beschte?
Was ghört dri? Was uf kei Fall?
Saucetipps?
Sunnschtigi Vorschläg/Geheimtipps?
Also los, lönd mol paar Tipps fahre!
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I fass (wieder-) emol zämme:
Brot:
fiirobebrot usem grellinger
baguette
chabatabrot
silserbrot
pain paillasse rustique vom sutter
e art baguette mitere sehr knuschprige rinde (au usem grellinger)
zwirbelbrot
Toasted Brot
ruchbrot
zopf
Inhalt:
Roast Beef
Knoblauchgurken
frischkäs
fritierti zuchini mit salbeischinke
tröcknetitomate
zwieble
salat
die kleine gürkli
kääs
schinke
poulet
tomate
chorrizo
Bel Paese-Chääs
gröschteti Ziebele
bixe thon
dütschi essiggurke (lycht siesslig)
Sauce:
Meerettichschaum (der süsslich-herbe, imene sone "kächeli" mitere plastikfolie, joooo nit dä us dr Tube!)
Zu Lachs: Honig mit sänf und bizi dill (mische) was zum Geier isch dill?? > Dill isch sone Krut irgendwas
knoblaukäsemayonaise (eifach die drei zuetate mienand vermische)
Marmite (Offizieller Geheimtipp)
cocktail scharf gewürzt
senfmayomischung, auch gewürzt
mayo mit fein geraffelten essiggurken vermischen (selbstgemachte tartare-sauce)
Eier kochen, fein schneiden, essig gurken (oliven) ebenfalls fein schneiden, mit mayo mischen (Pumba Basic)
Vegemite (?)
Pista (scharf)
Chalula (au scharf, kame übrigens nit nur für Sändwich bruche)
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5-Sterne Offtopic Supersändwichs:
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"jokers submarine"
pariserbrot der länge nach aufschneiden und schon geht's los.
1. schicht: butter
2. schicht: blätter kopfsalat
3. schicht: beinschinken
4. schicht: emmentalerkäse
5. schicht: zwiebelringe
6. schicht: tomaten- und essiggurken
7. schicht: hart gekochte eier
8. schicht: spargelspitzen
mit mayonaise je nach gousteau abschmecken.
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Riesespächt's "Le Random"
I nimm au e Pariser als Grundlag, s muess aber e Breits si, nit sone Dünnschiss.
1. schicht: e chli butter
2. schicht: e chli Mayonnaise
3. schicht: Gwürz
4. schicht: Salat
5. schicht: Poulet (i hol mr e Halbs und nimms usenand)
6. schicht: E Tomateschnitz
Irgendwo drzwüsche no meh Mayonnaise.
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"The Rough Zwribel" vom Rough
Zwirbel oder irgendein Rusticobrot:
1. Tartarsauce
2. Roastbeef
3. Salat
4. Gurkenscheiben
5. Zwiebelringe
6. Kapern
7. Tartarsauce
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"S' Smille-Boxerli" vom Auslandbasler
1. irgend ein nicht zu hartes brot, gerne mit etwas käse obendrauf.
2. sauce, cocktail scharf gewürzt oder senfmayomischung, auch gewürzt.
3. jamon serrano/jamon iberico (oder ein dünn geschnittenes puletbrüschtli)
4. käse rezent aber nicht zuuu scharf, zum beispiel parmesan, provolone oder einen bergkäse, dünn geschnitten.
5. etwas gurken, chirat natürlich.
wichtig sind aber die gewürze, mit der die saucen verbessert werden. es geht nichts über ein scharfes sandwich, sambal oelek, chilli getrocknet oder schoten, rustica von oswald, usw.
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"Dr krummi Aal" vo dr Rhykurve
1. Halbs Pariserbrot ufschnyde und mitere nid zu dicke schicht butter bestryche
2. E Büchse Thon (nid grad de billigschti - dä in de rote dose us em migros, oder dä us de orange dose usem dütsche (oder im coop gits dä gläb au) ufmache und in e schüssle tue
3. fyyn ghackti zwibele dezue gäh (aber gnueg)
4. fyyn gschnitteni baby essiggürgli dezue gäh
5. gwürz (salz, pfäffer, paprika (!) und es bitz salatgwürzmischig usem migros)
6. e aaständigi mänig mayonaise dezue gäh und das ganze schön underenander mische (aber e so dass es nid grad es thonmousse git)
7. Halbs mit Buttter bestrichenes Pariserbrot näh mit Yysbargsalat und ere dünne schicht kääs uslege (wenn möglig e würzige - im notfall duets au schyblettekääs) uslege und denn soviel wie dry passt vo de vorbereitete thonmischig dezue gäh
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Dannemann's "Bacon Dream"
e brot nä vo nid grad ufweicht, e rustica oder so.
1.brot mit sänf und krütterbutter beschmiire
2. gwürz druf paprikapulfer, chili, gärn no bizi currymischig (nid zviel)
3. zwiebele, gschnitteni gurke
4.späck in dr pfane abrödle (nid zu knusprig) und ufs brot
5.parmesan huchdünn schniede und uf e späck. (nid so griebene parmesan das isch sch*) (Anmerkung d. Redaktion: Scheisse meint er)
6.nomol bizi krütterbutter und deckel druf
wär will ka die zwei brothälftene biz knusprig brötle in dr pfanne mit biz oliveöl
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Dr "Griechisch Schaffhuser" vo dr Bierkurve SH
1. Brot egal, z.B. Pariserbrot
2. Feta-Käse
3. Salatgurke
4. Tomate
5. Zwiebeln
6. Oliven
7. Thon (falls gewünscht)
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