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Dr Sändwich-Thread

Verfasst: 17.11.2008, 12:25
von Riesespächt
Hallo Gourmet-Fründe

I ha mol wölle wüsse, wie bi Euch s „beschte Sändwich wo gitz“ usseht, natürlich sälbergmacht.

Welles Brot eignet sich am beschte?

Was ghört dri? Was uf kei Fall?

Saucetipps?

Sunnschtigi Vorschläg/Geheimtipps?

Also los, lönd mol paar Tipps fahre!

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I fass (wieder-) emol zämme:

Brot:
fiirobebrot usem grellinger
baguette
chabatabrot
silserbrot
pain paillasse rustique vom sutter
e art baguette mitere sehr knuschprige rinde (au usem grellinger)
zwirbelbrot
Toasted Brot
ruchbrot
zopf

Inhalt:
Roast Beef
Knoblauchgurken
frischkäs
fritierti zuchini mit salbeischinke
tröcknetitomate
zwieble
salat
die kleine gürkli
kääs
schinke
poulet
tomate
chorrizo
Bel Paese-Chääs
gröschteti Ziebele
bixe thon
dütschi essiggurke (lycht siesslig)

Sauce:
Meerettichschaum (der süsslich-herbe, imene sone "kächeli" mitere plastikfolie, joooo nit dä us dr Tube!)
Zu Lachs: Honig mit sänf und bizi dill (mische) was zum Geier isch dill?? > Dill isch sone Krut irgendwas
knoblaukäsemayonaise (eifach die drei zuetate mienand vermische)
Marmite (Offizieller Geheimtipp)
cocktail scharf gewürzt
senfmayomischung, auch gewürzt
mayo mit fein geraffelten essiggurken vermischen (selbstgemachte tartare-sauce)
Eier kochen, fein schneiden, essig gurken (oliven) ebenfalls fein schneiden, mit mayo mischen (Pumba Basic)
Vegemite (?)
Pista (scharf)
Chalula (au scharf, kame übrigens nit nur für Sändwich bruche)

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5-Sterne Offtopic Supersändwichs:
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"jokers submarine"

pariserbrot der länge nach aufschneiden und schon geht's los.

1. schicht: butter
2. schicht: blätter kopfsalat
3. schicht: beinschinken
4. schicht: emmentalerkäse
5. schicht: zwiebelringe
6. schicht: tomaten- und essiggurken
7. schicht: hart gekochte eier
8. schicht: spargelspitzen

mit mayonaise je nach gousteau abschmecken.
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Riesespächt's "Le Random"

I nimm au e Pariser als Grundlag, s muess aber e Breits si, nit sone Dünnschiss.

1. schicht: e chli butter
2. schicht: e chli Mayonnaise
3. schicht: Gwürz
4. schicht: Salat
5. schicht: Poulet (i hol mr e Halbs und nimms usenand)
6. schicht: E Tomateschnitz
Irgendwo drzwüsche no meh Mayonnaise.
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"The Rough Zwribel" vom Rough

Zwirbel oder irgendein Rusticobrot:

1. Tartarsauce
2. Roastbeef
3. Salat
4. Gurkenscheiben
5. Zwiebelringe
6. Kapern
7. Tartarsauce
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"S' Smille-Boxerli" vom Auslandbasler

1. irgend ein nicht zu hartes brot, gerne mit etwas käse obendrauf.
2. sauce, cocktail scharf gewürzt oder senfmayomischung, auch gewürzt.
3. jamon serrano/jamon iberico (oder ein dünn geschnittenes puletbrüschtli)
4. käse rezent aber nicht zuuu scharf, zum beispiel parmesan, provolone oder einen bergkäse, dünn geschnitten.
5. etwas gurken, chirat natürlich.

wichtig sind aber die gewürze, mit der die saucen verbessert werden. es geht nichts über ein scharfes sandwich, sambal oelek, chilli getrocknet oder schoten, rustica von oswald, usw.
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"Dr krummi Aal" vo dr Rhykurve

1. Halbs Pariserbrot ufschnyde und mitere nid zu dicke schicht butter bestryche

2. E Büchse Thon (nid grad de billigschti - dä in de rote dose us em migros, oder dä us de orange dose usem dütsche (oder im coop gits dä gläb au) ufmache und in e schüssle tue
3. fyyn ghackti zwibele dezue gäh (aber gnueg)
4. fyyn gschnitteni baby essiggürgli dezue gäh
5. gwürz (salz, pfäffer, paprika (!) und es bitz salatgwürzmischig usem migros)
6. e aaständigi mänig mayonaise dezue gäh und das ganze schön underenander mische (aber e so dass es nid grad es thonmousse git)

7. Halbs mit Buttter bestrichenes Pariserbrot näh mit Yysbargsalat und ere dünne schicht kääs uslege (wenn möglig e würzige - im notfall duets au schyblettekääs) uslege und denn soviel wie dry passt vo de vorbereitete thonmischig dezue gäh
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Dannemann's "Bacon Dream"

e brot nä vo nid grad ufweicht, e rustica oder so.
1.brot mit sänf und krütterbutter beschmiire
2. gwürz druf paprikapulfer, chili, gärn no bizi currymischig (nid zviel)
3. zwiebele, gschnitteni gurke
4.späck in dr pfane abrödle (nid zu knusprig) und ufs brot
5.parmesan huchdünn schniede und uf e späck. (nid so griebene parmesan das isch sch*) (Anmerkung d. Redaktion: Scheisse meint er)
6.nomol bizi krütterbutter und deckel druf
wär will ka die zwei brothälftene biz knusprig brötle in dr pfanne mit biz oliveöl
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Dr "Griechisch Schaffhuser" vo dr Bierkurve SH
1. Brot egal, z.B. Pariserbrot
2. Feta-Käse
3. Salatgurke
4. Tomate
5. Zwiebeln
6. Oliven
7. Thon (falls gewünscht)

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Verfasst: 17.11.2008, 12:49
von einspielen
- fiirobebrot usem grellinger
- Roast Beef
- Meerettichschaum (der süsslich-herbe)
- Knoblauchgurken

auf!!!!!! :cool:

Verfasst: 17.11.2008, 12:55
von Dannemann
baguet mit caramelsauce und öpfel drin... ;)

Verfasst: 17.11.2008, 12:58
von Riesespächt
einspielen hat geschrieben:- fiirobebrot usem grellinger
- Roast Beef
- Meerettichschaum (der süsslich-herbe)
- Knoblauchgurken

auf!!!!!! :cool:
Könnt guet ko!! Grellinger gits nur in Rinach oder? Wird mol teschtet...
Meerretischschaum? Wie seht das us, us dr Tube?

Verfasst: 17.11.2008, 12:58
von Riesespächt
Dannemann hat geschrieben:baguet mit caramelsauce und öpfel drin... ;)
Alte! Sändwich meini.....richtigi :D

Verfasst: 17.11.2008, 13:02
von Dannemann
chabatabrot mit frischkäs, fritierti zuchini mit salbeischinke, tröcknetitomate, zwieble biz salat und die kleine gürkli. mhhh. jetzt hunger. gang go ässe. e guete!

Verfasst: 17.11.2008, 13:28
von Dave
in däm buech findsch die ultimativi aleitig
Arthur Dent lebt nach einem Raumschiff-Absturz auf einem technologisch sehr rückständigen Planeten, wo er sich der Vervollkommnung der Kunst des Sandwich-Machens widmet. Seine große Liebe Fenchurch verschwand auf eigentümliche Weise bei einer Hyperraumreise. Kurz nach dem Besuch von Trillian, die ihm prompt seine Tochter Random vorstellt, von welcher er noch nie etwas gehört hatte, erhält Arthur auch das Paket mit dem neuen Reiseführer.

Verfasst: 17.11.2008, 13:39
von DangerMouse
silserbrot mit senf pfeffer kääs schinke und poulet fleisch

Verfasst: 17.11.2008, 13:51
von Ingrid
Tomaten-Morzarella Sandwiches vom Bretzelkönig, schlicht und guuuuut

Verfasst: 17.11.2008, 13:57
von Riesespächt
DangerMouse hat geschrieben:silserbrot mit senf pfeffer kääs schinke und poulet fleisch
e halbs Poulet usenandrupfe und ibaue, s Gröscht!!

Am schluss machi e fetti Lischte und hänk mr si an Kiehlschrank.


@ Dave
"..die ihm prompt seine Tochter Random vorstellt.." ..e Sauname!! :D

Verfasst: 17.11.2008, 14:29
von Latteknaller
pain paillasse rustique vom sutter. und dryy, was de gärn hesch. spyylt kai rolle, in däm brot schmeggt alles guet.

Verfasst: 17.11.2008, 14:36
von Joggeligool
silserli mit salami , chorizo , gürkli senf und tomate.. ;)

Verfasst: 17.11.2008, 14:53
von Dr. House
Pariser-Brot
igschmiert mit Bel Paese-Chääs
e paar schiebe Schinke oder Speck

mhhhhhhh

Verfasst: 17.11.2008, 14:56
von Basl0r
Riesespächt hat geschrieben:Hallo Gourmet-Fründe


(Aproppo Geheimtipps; schiens gits die gröschtete Ziebele wo in dene dänsiche Hotdögs dinsin in dr Manor, muess i mol go luegeu2026)



Gruess Riesespächt
gits au in de migros und coop und ikea und überall :D


s bescht sandwich isch das was dir am beschte schmeckt :)

Verfasst: 17.11.2008, 15:23
von Dannemann
Riesespächt hat geschrieben: ********************************************

keini Sauce im Repertoir?
also zu lachs ( was do no garnid erwähnt worde isch) passt super gued.
Honig mit sanf und bizi dill. (mische)

was au mega fein isch aber eher e brot ufstrich isch, knoblauchkäsemayonaise.
eifach die drei zuetate mienand vermische. mhhh.

Verfasst: 17.11.2008, 15:29
von Joker59
"jokers submarine"

pariserbrot der länge nach aufschneiden und schon geht's los.

1. schicht: butter
2. schicht: blätter kopfsalat
3. schicht: beinschinken
4. schicht: emmentalerkäse
5. schicht: zwiebelringe
6. schicht: tomaten- und essiggurken
7. schicht: hart gekochte eier
8. schicht: spargelspitzen

mit mayonaise je nach gousteau abschmecken.

Verfasst: 17.11.2008, 15:36
von Riesespächt
Joker59 hat geschrieben:"jokers submarine"

pariserbrot der länge nach aufschneiden und schon geht's los.

1. schicht: butter
2. schicht: blätter kopfsalat
3. schicht: beinschinken
4. schicht: emmentalerkäse
5. schicht: zwiebelringe
6. schicht: tomaten- und essiggurken
7. schicht: hart gekochte eier
8. schicht: spargelspitzen

mit mayonaise je nach gousteau abschmecken.
Aaaah sehr schön! Emol e kompletti Aleitig. Suberi Sach.

I mach mr nochär e Brummer, s het kei Name, ok nenne mr's "s'Random" :rolleyes:

I nimm au e Pariser als Grundlag, s muess aber e Breits si, nit sone Dünnschiss.

1. schicht: e chli butter
2. schicht: e chli Mayonnaise
3. schicht: Gwürz
4. schicht: Salat
5. schicht: Poulet (i hol mr e Halbs und nimms usenand)
6. schicht: E Tomateschnitz
Irgendwo drzwüsche no meh Mayonnaise.

Morn gits Rapport, evtl. Verbesserigsvorschläg / ergänzendi Zuetate

Verfasst: 17.11.2008, 15:40
von Rule Britannia
Mein Geheimtipp passt zu fast jedem Sandwich:

Bild

Verfasst: 17.11.2008, 15:41
von einspielen
Riesespächt hat geschrieben:Könnt guet ko!! Grellinger gits nur in Rinach oder? Wird mol teschtet...
Meerretischschaum? Wie seht das us, us dr Tube?
Kunnt guet ;)

alternativ zum fiirobebrot (giz eifach nur in de grellinger filiale) nimmsch eifach e art baguette mitere sehr knuschprige rinde. vilicht au e zwirbelbrot oder so. normali wissi baguette findi nit geil. muess chli öbbis dra si...

merretichschuum nimmi immer de usem plastikpäckli (Coop oder Migros, eher Migros), nöcheri beschriebig hani nit. isch imene sone "kächeli" mitere plastikfolie. isch e himmelwite unterschied zu däm us dr tube. dä us dr tuube isch recht heftig und würd dr roastbeef gschmack versaue. dr siesslicheri usem kächeli git sone ganz e geili note zum ganze!


abchecke!!! :cool:

Verfasst: 17.11.2008, 15:45
von Rough
Zwirbel oder irgendein Rusticobrot:

1. Tartarsauce
2. Roastbeef
3. Salat
4. Gurkenscheiben
5. Zwiebelringe
6. Kapern
7. Tartarsauce

Verfasst: 17.11.2008, 15:46
von Pascilicious
einspielen hat geschrieben:merretichschuum nimmi immer de usem plastikpäckli (Coop oder Migros, eher Migros), nöcheri beschriebig hani nit. isch imene sone "kächeli" mitere plastikfolie. isch e himmelwite unterschied zu däm us dr tube. dä us dr tuube isch recht heftig und würd dr roastbeef gschmack versaue. dr siesslicheri usem kächeli git sone ganz e geili note zum ganze!


abchecke!!! :cool:
Merretichschuum gits e ganz e geile im Coop, sött me in dr Fisch/Fleisch-Abteilig. So e Rächteckigs Schächteli. Eifach göttlich mit Roastbeef!

Verfasst: 17.11.2008, 15:49
von Lekman
ich möcht ändlig en Subway z basel!

Verfasst: 17.11.2008, 15:52
von auslandbasler
brot, irgend ein nicht zu hartes brot, gerne mit etwas käse obendrauf.

sauce, cocktail scharf gewürzt oder senfmayomischung, auch gewürzt.

inhalt, jamon serrano/jamon iberico, käse rezent aber nicht zuuu scharf, zum beispiel parmesan, provolone oder einen bergkäse, dünn geschnitten. dazu etwas gurken, chirat natürlich.

andere möglichkeit beim inhalt, ein gut gewürztes, dünn geschnittenes puletbrüschtli auch mit käse und gurken. und natürlich noch warm, das ganze.

wichtig sind aber die gewürze, mit der die saucen verbessert werden. es geht nichts über ein scharfes sandwich, sambal oelek, chilli getrocknet oder schoten, rustica von oswald, usw.

Verfasst: 17.11.2008, 15:53
von duurige
Toasted Brot
bixe thon (aigenem saft, nid öl) mit 1/2 zibele hagge
deftigi schybe tomate
dütschi essiggurke (lycht siesslig) in schybe schnyde

mampf

Verfasst: 17.11.2008, 15:56
von Joggeligool
zopf fählt no :cool: :rolleyes:

Verfasst: 17.11.2008, 16:01
von einspielen
Pascilicious hat geschrieben:Merretichschuum gits e ganz e geile im Coop, sött me in dr Fisch/Fleisch-Abteilig. So e Rächteckigs Schächteli. Eifach göttlich mit Roastbeef!
mir meine glaub dr gliichi. isch nit wirklich vil dinne aber hauptsach vil verpackig... aber dr gschmack und ebe im zämespiil mit roast beef... üüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüü.... :p

Verfasst: 17.11.2008, 16:06
von Josy Ebinger
solangs kei pumperniggel isch, wo's fleisch iglemmt...

Verfasst: 17.11.2008, 16:17
von Pumba
geile thread ;)

Was auch noch geil kommt ist folgende sauce für schnitzelbrote:

einfach mayo mit fein geraffelten essiggurken vermischen et voila, selbstgemachte tartare-sauce. Schnitzelbrot find ich am besten mit normalem ruchbrot, weiss nicht wie ihr dem sagt :p


öhm und eierbrötchen sind auch noch geil und ebenfalls schnell fertig:

Eier kochen, fein schneiden, essig gurken (und wer mag oliven) ebenfalls fein schneiden, mit mayo mischen und fertig. auch gut geignet als sandwich-"basis", gibt dann ganz bundige sandwiches

en guete

Verfasst: 17.11.2008, 16:18
von sushibomber
huere luschd uf sone sandwich, die roastbeef dinger....

und huet gangi uswärts go esse, voll kacke!

kenne dir e lade wo me sich sandwich sleber cha zämmestelle loh?

ha mol so ein in ... lausanne galub gfunde, absolut geil..
(i mein nid subway shit, sondern richtigs züg ohni 3 tonne gschmacksverstärker)

Verfasst: 17.11.2008, 16:28
von C4-Joggeli
geheimtipp II