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Wie lange hält sich ein Weisswein?
Verfasst: 07.10.2008, 16:37
von Exilbasler04
Frog... wie lange kann ein Weisswein bei Zimmertemp. gelagert werden bevor Essig draus wurde?

Verfasst: 07.10.2008, 16:41
von kreuzritter
kommt auf den wein drauf an...
gibt weissweine die man jahrelang aufbewahren kann...
was ist es für einer?
Verfasst: 07.10.2008, 16:48
von Exilbasler04
Müsste sich um ein paar Flaschen Vermentino handeln! etwa ein halbes Jahr alt... Sollte noch trinkbar sein oder?
Verfasst: 07.10.2008, 16:53
von Dannemann
Weißwein hält sich nicht so lange wie Rotwein, weil da keine Gerbstoffe wie Tannin drin sind, die den Rotwein haltbar machen. Wie lange Weißwein nun genau gelagert werden kann ohne "umzukippen", kann ich dir leider auch nicht sagen.
Verfasst: 07.10.2008, 16:57
von Soriak
Ungeoeffnet sollte ein halbes Jahr kein Problem sein... du wirst in kaum in der Sonne stehen haben.

Verfasst: 07.10.2008, 20:09
von azoui
Also wenn's e Cordon Charlemagne isch, kasch en problemlos > 10 Joor loh lieg, wenn's e Châteaux d'Yquem isch, denn kasch spielend nomol >10 derzue gäh, wenn's e Bielersee Wysse isch, luegsch das en innert 2 Joor exekutiert hesch.
Wobi d'Zimmertemperatur nidd wäsentlich zum alterte biitreit, wichtig isch, dass d'Temperatur, wo dr Wy glagert wird, möglichscht konschtant isch.
Verfasst: 07.10.2008, 20:32
von kreuzritter
azoui hat geschrieben:Also wenn's e Cordon Charlemagne isch, kasch en problemlos > 10 Joor loh lieg, wenn's e Châteaux d'Yquem isch, denn kasch spielend nomol >10 derzue gäh, wenn's e Bielersee Wysse isch, luegsch das en innert 2 Joor exekutiert hesch.
Wobi d'Zimmertemperatur nidd wäsentlich zum alterte biitreit, wichtig isch, dass d'Temperatur, wo dr Wy glagert wird, möglichscht konschtant isch.
wohlbemerk dass me e château d'Yquem sicherlich nit eifach eso dringgt

dä gniesst me mit digge kollege/fründe...dasch e edelels dröpfli siesswyy!!
wenn du e pryswärte coop-wyy (was nit immer billig heisst) kaufsch, kasch dä nit unbedingt soo lang lagere!
die meischte guete franzose kame sicherlig e paar joohr by ca. 17grad zimmertemperatur lagere!
wie dr Dannemann gseit het, het e wysswyy kei Gerbstoffe wie Tannin dinne..also wärde sie schnell "Essig"
dr spanischi Vermentino us madeira kasch logger bis 2010 lagere!
zem wohl!

Verfasst: 08.10.2008, 08:19
von Exilbasler04
Tiptop merci fyrd Antworte, er het also no sehr guet gschmeckt

*spürt noch die 2. Flasche*
Verfasst: 08.10.2008, 09:01
von PrOv
kreuzritter hat geschrieben:wohlbemerk dass me e château d'Yquem sicherlich nit eifach eso dringgt

dä gniesst me mit digge kollege/fründe...dasch e edelels dröpfli siesswyy!!
wenn du e pryswärte coop-wyy (was nit immer billig heisst) kaufsch, kasch dä nit unbedingt soo lang lagere!
die meischte guete franzose kame sicherlig e paar joohr by ca. 17grad zimmertemperatur lagere!
wie dr Dannemann gseit het, het e wysswyy kei Gerbstoffe wie Tannin dinne..also wärde sie schnell "Essig"
dr spanischi Vermentino us madeira kasch logger bis 2010 lagere!
zem wohl!
Frog nebebi: Wiso chunnt dr SPANISCHI Vermentino vo Madeira (Portugal)?

Verfasst: 08.10.2008, 20:50
von azoui
kreuzritter hat geschrieben:wohlbemerk dass me e château d'Yquem sicherlich nit eifach eso dringgt

dä gniesst me mit digge kollege/fründe...dasch e edelels dröpfli siesswyy!!
zem wohl!
Ich dringg au e Cordon Charlemagne nur mit guete KollegInne, oder am liebschte mit minnere Gumsle. S'zweite hesch am maischte dervo
