Seite 1 von 2
das ultimative Dessert
Verfasst: 15.12.2006, 14:20
von baslerin
hallo zusammen
ich mach bei einem Dessert-Contest mit aber mir fehlt die super Idee....
hat jemand eine Idee für ein super Dessert?
Verfasst: 15.12.2006, 14:23
von Mätzli
-Grand Marnier Tarte vom Frey! 32 Stutz, y waiss, aber jeede Rappe wärt!
- Panna cotta
- Walnussglaçe vom Mövepick
- Schwarzwälderglaçe vom Migros
Zem sälbermache:
E fyyni Crêpes mit Grand Marnier flambiere, mit Puderzucker bestreue, e btz Orangeade driber rasple, drzue e Bolle Vanilleglace. MMMHHH
Verfasst: 15.12.2006, 14:25
von mimpfeli
Mätzli hat geschrieben:-Grand Marnier Tarte vom Frey! 32 Stutz, y waiss, aber jeede Rappe wärt!
- Panna cotta
- Walnussglaçe vom Mövepick
- Schwarzwälderglaçe vom Migros
Buuuuuuuh! Schäm Dich!

Sälber mache isch agseit!!
- Panna cotta mit in Amaretto igleggte Fyyge
- Truffes
- Tarte tatin
Verfasst: 15.12.2006, 14:27
von Mätzli
[quote="mimpfeli"]Buuuuuuuh! Schäm Dich!

]
Me ka jo bschisse, und 's frey Schildli dur e aiges ersetze. Hauptsach gwunne!

Verfasst: 15.12.2006, 14:28
von baslerin
Mätzli hat geschrieben:-Grand Marnier Tarte vom Frey! 32 Stutz, y waiss, aber jeede Rappe wärt!
- Panna cotta
- Walnussglaçe vom Mövepick
- Schwarzwälderglaçe vom Migros
Zem sälbermache:
E fyyni Crêpes mit Grand Marnier flambiere, mit Puderzucker bestreue, e btz Orangeade driber rasple, drzue e Bolle Vanilleglace. MMMHHH
es muess sälber gmacht sy

Verfasst: 15.12.2006, 14:29
von mimpfeli
Verfasst: 15.12.2006, 14:32
von Seemann
Stalder-Schoggicrème....
oder halt ebbe sälber gmachts Mousse au chocolat...
Verfasst: 15.12.2006, 14:32
von Mätzli
baslerin hat geschrieben:es muess sälber gmacht sy
Jo ebbe crêpes!
Die muesch dängg sälbermache

Verfasst: 15.12.2006, 14:33
von Mätzli
Dasch doch wurscht. 's git schlimmers als e Tartli z'fake.
Verfasst: 15.12.2006, 14:35
von baslerin
Mätzli hat geschrieben:Jo ebbe crêpes!
Die muesch dängg sälbermache
jo, das scho, find das aber nid so speziell, dangge glich für ä Tipp!!

Verfasst: 15.12.2006, 14:35
von Mätzli
Sälbergmachtsd Limettesorbet mit brasilainischem Zuckerrohrschnaps =
Coupe Cai Pirinha
Verfasst: 15.12.2006, 14:36
von Vincent Vega
Nüt goht über e gueti sälbergmachti Schwarzwälder Torte!
Verfasst: 15.12.2006, 14:36
von Mätzli
baslerin hat geschrieben:jo, das scho, find das aber nid so speziell, dangge glich für ä Tipp!!
Verschläggts Ding!

Verfasst: 15.12.2006, 14:37
von Kimfalee
E Ziri Schnuure
Oepfelstrudel mit V.Sauce
kochti Biri mit Schoggi-Creme
Verfasst: 15.12.2006, 14:39
von Seemann
baslerin hat geschrieben:jo, das scho, find das aber nid so speziell, dangge glich für ä Tipp!!
isch jo wieder emoll typisch...
sie: weiss nit was mache...
är: vorschlag a)
sie: nei, wäge blablabla nit
är: also, vorschlag b)
sie: nei, wäge blabababa nit
är: oder suscht vorschlag c)
sie: aber nei, wäge blablabla nit...
är: sorry, denn cha dr au nit hälfe
sie: du interesiersch di nit für mi! nie hilfsch mir. nie rettisch walfisch. nie kämpfsch für d'iihaltig vom kyoto-protokoll. nie!
Verfasst: 15.12.2006, 14:39
von Captain Sky
Île flottante
(habe ich noch nie selber gemacht, kann mir aber nicht vorstellen, dass das besonders schwer ist. Evtl. nicht ganz praktisch, wenn man das Dessert transportieren muss)
Verfasst: 15.12.2006, 14:40
von Latteknaller
Seemann hat geschrieben:oder halt ebbe sälber gmachts Mousse au chocolat...
100% agree.. aber sälbergmacht heisst nid s güggli ufschnyyde und in d milch riehre, gäll
kolleg vo mir macht s ultimativi schoggimousse, isch aber öppe 3 stund dra...
Verfasst: 15.12.2006, 14:40
von Barty
maracuja-mousse
zimt-parfait mit iiglegte zwätschge...
SABBER...
Verfasst: 15.12.2006, 14:41
von Seemann
[quote="Latteknaller"]100% agree.. aber sälbergmacht heisst nid s güggli ufschnyyde und in d milch riehre, gäll ]
drei stund? pflückt dä d'coca-bohne sälber oder was???
Verfasst: 15.12.2006, 14:42
von onyx
ganz klar:
tarte tatin, warm serviert, mit vanille glace
oder denn als 2.:
orange-tiramisu ohni eier
Verfasst: 15.12.2006, 14:43
von mimpfeli
Barty hat geschrieben:
zimt-parfait mit iiglegte zwätschge...
Yammy!
Verfasst: 15.12.2006, 14:43
von Stanislaw
Seemann hat geschrieben:isch jo wieder emoll typisch...
sie: weiss nit was mache...
är: vorschlag a)
sie: nei, wäge blablabla nit
är: also, vorschlag b)
sie: nei, wäge blabababa nit
är: oder suscht vorschlag c)
sie: aber nei, wäge blablabla nit...
är: sorry, denn cha dr au nit hälfe
sie: du interesiersch di nit für mi! nie hilfsch mir. nie rettisch walfisch. nie kämpfsch für d'iihaltig vom kyoto-protokoll. nie!
us em läbe.....BRÜLLER!
Verfasst: 15.12.2006, 14:43
von mimpfeli
onyx hat geschrieben:
tarte tatin, warm serviert, mit vanille glace
Sag y jo!
Verfasst: 15.12.2006, 14:44
von Latteknaller
Seemann hat geschrieben:drei stund? pflückt dä d'coca-bohne sälber oder was???
da wird zig mal gerührt, gekühlt, wieder gerührt nochmals gekühlt, geschlagen, getreten, beschimpft. das resultat ist himmlisch.
Verfasst: 15.12.2006, 14:45
von mimpfeli
Latteknaller hat geschrieben:da wird zig mal gerührt, gekühlt, wieder gerührt nochmals gekühlt, geschlagen, getreten, beschimpft. das resultat ist himmlisch.
Igitt.
Nee nee, 'scho so. E richtig guets Schoggi-Mousse brucht sini Zytt. drfür isch es luftig und schmilzt wie nütt.
Verfasst: 15.12.2006, 14:49
von Latteknaller
mimpfeli hat geschrieben:Igitt.
der zweck heiligt die mittel

Verfasst: 15.12.2006, 15:01
von Mätzli
Jetze fallt mer yy, was y scho lang ha welle poste:
Schoggidarte vo dr Latteknallerin!!!
Si sell Dir 's Rezäpt gääh. Do gwinnsch jeede Wettbewärb!!
Verfasst: 15.12.2006, 15:02
von Trunkenbold
Hmmm, als begeisterter Hobbykoch empfehle ich auch ein Mousse au chocolat.
Das dies jedoch zu "abgedroschen" ist, würde ich eher auch zu einem Honigparfait raten! Wenns gelingt, ein himmlischer Genuss!
Doch Vorsicht: Das dauert a) relativ lange und ist recht aufwendig und b) ziemlich anspruchsvoll. Wenn du also nicht gross Ahnung vom Kochen und von Kochvorgängen hast, kaufts du besser was und "schmückst" es noch ein bisschen aus

Verfasst: 15.12.2006, 15:03
von Mätzli
Trunkenbold hat geschrieben: Wenn du also nicht gross Ahnung vom Kochen und von Kochvorgängen hast, kaufts du besser was und "schmückst" es noch ein bisschen aus
Sag y au. Aber das bünzlige Maiteli will ebbe nid bschisse!!

Verfasst: 15.12.2006, 15:22
von baslerstab
baslerin hat geschrieben:es muess sälber gmacht sy
sälber kauft längt sicher au.........
my vorschlag: e klassischi, alt bewährti schuumwaihe.
man nehme, 3 fläsche bier (am beschte wirds mit warteck), schüttet die in e cakeform, dr kiehlschrangg uff ca 5-6 grad vorheize, d'form vorsichtig yyneschiebe, und ca. 75 minutte zieh loh.
au wenns sehr exotisch mag tööne, es isch e wohre gnuss!
hey matrooos, was isch mit em wältfryyde?