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Verfasst: 17.11.2008, 16:34
von Riesespächt
C4-Joggeli hat geschrieben:geheimtipp II
wär dr Herr so fründlig und würd no erlütetere was das isch? :)

Verfasst: 17.11.2008, 16:43
von Rhykurve
Thonsandwich:

1. Halbs Pariserbrot ufschnyde und mitere nid zu dicke schicht butter bestryche

2. E Büchse Thon (nid grad de billigschti - dä in de rote dose us em migros, oder dä us de orange dose usem dütsche (oder im coop gits dä gläb au) ufmache und in e schüssle tue - fyyn ghackti zwibele dezue gäh (aber gnueg), fyyn gschnitteni baby essiggürgli dezue gäh - gwürz (salz, pfäffer, paprika (!) und es bitz salatgwürzmischig usem migros) - e aaständigi mänig mayonaise dezue gäh und das ganze schön underenander mische (aber e so dass es nid grad es thonmousse git)

3. Halbs mit Buttter bestrichenes Pariserbrot näh mit Yysbargsalat und ere dünne schicht kääs uslege (wenn möglig e würzige - im notfall duets au schyblettekääs) uslege und denn soviel wie dry passt vo de vorbereitete thonmischig dezue gäh

4. Fertig!


Parma oder Serano schingge sandwich.

1 E ganzes Pariserbrot us F - lycht mit butter beschmiere

2 mit Ysbargsalat uslege (aber jo nid zviel)

3 E wenig Mayonaise

4 E schicht würzige Kääs (kei Schyblettekääs!)

5 nomol ganz wenig mayo

6 E aständigi Portion Schingge

7 E Essiggürgli halbiert dezue

8 nmomol ganz wenig mayo

9 deckel druff - fertig

Verfasst: 17.11.2008, 16:46
von Russe
Riesespächt hat geschrieben:wär dr Herr so fründlig und würd no erlütetere was das isch? :)
das ding schmeggt wie e bouillon würfel.....pfui!!

aber:

I LOVE SANDWICH FRED!! :D

isch jo s gröscht!

Bacon Dream

Verfasst: 17.11.2008, 16:55
von Dannemann
e brot nä vo nid grad ufweicht, e rustica oder so.
1.brot mit sänf und krütterbutter beschmiire
2. gwürz druf paprikapulfer, chili, gärn no bizi currymischig (nid zviel)
3. zwiebele, gschnitteni gurke
4.späck in dr pfane abrödle (nid zu knusprig) und ufs brot
5.parmesan huchdünn schniede und uf e späck. (nid so griebene parmesan das isch sch*)
6.nomol bizi krütterbutter und deckel druf
wär will ka die zwei brothälftene biz knusprig brötle in dr pfanne mit biz oliveöl

Verfasst: 17.11.2008, 16:57
von wärischzirü
für die wos gärn scharf hänn...

Bild

kunnt bi mir in jedes sandwich...

Verfasst: 17.11.2008, 17:19
von bierkurve_sh
chame au für alles bruche - nid nur für Sandwich:
Bild

hier noch etwas anderes - griechisches Sandwich:
Brot egal, z.B. Pariserbrot
Belag:
Feta-Käse
Salatgurke
Tomate
Zwiebeln
Oliven
Thon (falls gewünscht)

Verfasst: 17.11.2008, 17:26
von Rule Britannia
C4-Joggeli hat geschrieben:geheimtipp II
:D
Riesespächt hat geschrieben:wär dr Herr so fründlig und würd no erlütetere was das isch? :)
Also Marmite wird aus Bierhefeextrakt hergestellt. Also einem Nebenprodukt beim Bierbrauen. Vegemite ist glaube ich das gleiche in Australien (bin aber nicht 100% sicher und möchte C4-Joggeli nicht beleidigen).
Russe hat geschrieben:das ding schmeggt wie e bouillon würfel.....pfui!!
Es schmeckt im entferntesten nach Bouillon und gibt dem Sandwich einen würzig-salzigen Geschmack.

PS: Schweizer machen aus Milchabfall Rivella, Engländer aus Bierabfall Marmite... :D

Verfasst: 17.11.2008, 17:28
von Riesespächt
E Biersändwich?! Geilo!!!

So, dr Spächt muess no 2-3 Bäum go zämmepicke, und denn mach mr mol sone Random!!! dammi, i ha bös Luscht jetzt :D

Verfasst: 17.11.2008, 17:49
von Latteknaller
das marmite heisst bi uns doch genovice oder so ähnlich?!

Verfasst: 17.11.2008, 18:01
von Pascilicious
einspielen hat geschrieben:mir meine glaub dr gliichi. isch nit wirklich vil dinne aber hauptsach vil verpackig... aber dr gschmack und ebe im zämespiil mit roast beef... üüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüü.... :p
Genau... isch so e durchsichtigs schächteli und so e blaus/wisse Deckel druff. Wunderbar... mi Küehlschrank isch voll vo däm! HAHHAHAHA.
Shit ha grad lust uf e Sandwich... einigi gueti Tips do ine!

Verfasst: 17.11.2008, 18:51
von einspielen
Isch's doch definitiv no sowit cho dasi mir bi go sache kaufe für e ordentlichs sandwich :D


Zuetate:

Brot (2 ordentlichi Baguettes, d grössi tüscht minim ufem fötteli ;) )
Tomate (Peretti)
Cantadou (4 Pfeffer)
Knoblauchgurke
Meerrettichschuum (ebe dä ominösi sauhund :p )

Verfasst: 17.11.2008, 18:53
von einspielen
witer...

Roast Beef (usgrächnet hüt 50 %, hehehe... 4 Schachtle!)
Zibele (Zibele hald...)




PS: sorry für die kackföteli... oldschool webcam allez! :D

Verfasst: 17.11.2008, 18:58
von stacheldraht
toascht in toaschter ine, wenn heiss...
sauce ine,
salami und salat zwibele und knoblauch.. :cool:

Verfasst: 17.11.2008, 21:23
von Pascilicious
@ einspielen: GENAU.... DAS isch no Merrettichmousse!! ;)

Verfasst: 17.11.2008, 21:24
von Pascilicious
Fred of the year !

Verfasst: 18.11.2008, 07:21
von Schooffseggel
zer abwäggslig emol die baide absolute no-go-sandwich

aifach uff gar, gar, gar kai fall e sandwich à la tessiner-sportareal!!!

panino di cornaredo:
- e verdroggnets breetli
- kai angge
- e verwelggts salaatblatt
- e maageri schyybe schungge uss em vorletschte joorhundert
- koschtefaggdoor: 6 CHF (oder 5 Euro - dr krassischti Wäggselkuurs ever)

panino di valascia:
- e uffbaggbreetli - wo aber nit uffbagge woorde isch *würg*
- ranzige angge
- e schyybe schungge vo dr art "do-isch-alles-drin-numme-kai-flaisch"
- koschtefaggdoor: 5 frangge

Verfasst: 18.11.2008, 08:02
von Dannemann
zopf mit butter und nutela! mhhh!

Verfasst: 18.11.2008, 08:03
von C4-Joggeli
Riesespächt hat geschrieben:wär dr Herr so fründlig und würd no erlütetere was das isch? :)
Vegemite ist eine australische Spezialität.
Jeder der schon mal da war, musste das wohl probieren. Schmeckt echt zum Kotzen!!!Nein noch 1000x schlimmer!! Aber für die Aussies ist das wie für uns Nutella....*würg*
Rule Britannia hat geschrieben: :D

Also Marmite wird aus Bierhefeextrakt hergestellt. Also einem Nebenprodukt beim Bierbrauen. Vegemite ist glaube ich das gleiche in Australien (bin aber nicht 100% sicher und möchte C4-Joggeli nicht beleidigen).
hab mich nie erkundigt aus was genau dieses Vegemite besteht, du scheinst mir der grössere Experte für so "Schauder-Schmaus" zu sein!! ;-)

Verfasst: 18.11.2008, 08:21
von C4-Joggeli
aber damit ich auch noch was Sinnvolles zum Thema beitragen kann, mein Hammer-Sandwich:

1. Pariserbrot vom Coop, aber nur frisch ab backofen
2. eine hälfte mit cantadou (Ail&Provence), die andere mit mayo bestreichen
3. Fleischkäse, eine scheibe sandwich-käse (dä idr rotä packig vom coop), essiggürkli und 2 scheiben eines gekochten ei's

Verfasst: 18.11.2008, 08:27
von SCAR
Bild

Verfasst: 18.11.2008, 08:46
von Riesespächt
@ einspielen
Das unde links vo dim 1. Post isch das ominöse Rättich-Zügs oder!? Hol mr gläb hüt.

Gescht hamer Brot und e halbs Poulet gholt und denn bini so uffgregt gsi dass i Salat und dä ganzi Plunder vergässe ha :D s isch trotzdäm guet gsi...

S Edith isch emol in England gsi und het folgende Tipp für Euch:

e Toastbrot
1. schicht: Beans
2. schicht: Beans
3. schicht: Beans
4. schicht: Saussages
5. schicht: Beans
6. schicht: Minzsose
7. schicht: Beans
und nomol e Toastbrot

Verfasst: 18.11.2008, 08:50
von Dannemann

Verfasst: 18.11.2008, 08:56
von Riesespächt
I hätt no e Froog:

Wenn i mr ame e Burger sälber mach, denn hätti gärn dä Käs wo si in de Burgerbude hän, dä Ami-Käs, heisst doch "Cheddar" oder!? Weiss ein wome dä kaufe ka? Ha scho paar mol gluegt und gfrogt, nix gfunde.

Verfasst: 18.11.2008, 09:01
von Dannemann
Riesespächt hat geschrieben:I hätt no e Froog:

Wenn i mr ame e Burger sälber mach, denn hätti gärn dä Käs wo si in de Burgerbude hän, dä Ami-Käs, heisst doch "Cheddar" oder!? Weiss ein wome dä kaufe ka? Ha scho paar mol gluegt und gfrogt, nix gfunde.
Cheddar ist eine aus Kuhmilch hergestellte Käsesorte, die etwa 48 % Fett in der Trockenmasse enthält und heute weltweit produziert wird. Er reift durchschnittlich zwei bis drei Monate, bis er als u201EScottish Mildu201C in den Handel kommt. Traditionelle Hersteller gönnen dem Käse jedoch noch immer eine Reifezeit von bis zu zwei Jahren. Der Cheddar ist ein Schnittkäse, der meist durch die Zugabe des Pflanzenfarbstoffs Annatto seine charakteristische goldgelbe bis orange Farbe erhält.

Die Käsesorte stammt ursprünglich aus Südwestengland und trägt den Namen des Dorfes Cheddar in der Grafschaft Somerset. Die erste schriftliche Belegung für die Nennung einer Käsesorte namens Cheddar reicht ins Jahr 1655 zurück. In England ist Cheddar der populärste Käse, fast die Hälfte des in England gekauften Käses ist Cheddar.


http://www.britshop.ch/index.php?adword ... tAodo0a0Xw

do sötisch dä kriege!

Verfasst: 18.11.2008, 09:08
von Riesespächt
In Ebikon... :rolleyes:

Do bini jo no schnäller in England... hehe. Kame dä Siech nit eifach ime Lade kaufe?

Verfasst: 18.11.2008, 09:22
von Dannemann
im M PARK hänsi doch e riise kästehke. dört hänsi dä sicher...

Verfasst: 18.11.2008, 09:54
von Riesespächt
Dannemann hat geschrieben:im M PARK hänsi doch e riise kästehke. dört hänsi dä sicher...
no, ha mol dr glich Gedanke kha und has uscheckt.

Verfasst: 18.11.2008, 09:59
von mimpfeli
Riesespächt hat geschrieben:no, ha mol dr glich Gedanke kha und has uscheckt.
Es gitt doch im Coop so Schyybli-Käs (abpackt), do gitt's au d'Sorte 'Cheddar'.... hett e ganz e ungsundi Farb, kasch nitt verfähle...

Verfasst: 18.11.2008, 10:01
von Riesespächt
mimpfeli hat geschrieben:Es gitt doch im Coop so Schyybli-Käs (abpackt), do gitt's au d'Sorte 'Cheddar'.... hett e ganz e ungsundi Farb, kasch nitt verfähle...
ah, hani no nie gseh, wird überprieft.....hmmm denn gits hüt Burger?! Geil!

Verfasst: 18.11.2008, 10:11
von Dannemann
Riesespächt hat geschrieben:denn gits hüt Burger?! Geil!
iss lieber emol e salat... :o